Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Mandagsmøde - Sct. Catharinæ Sogn

APR
25

Mandagsmøde - Sct. Catharinæ Sogn


Dato Mandag d. 25. april 2022, kl. 14:30
Sted Hjørring Sognegård, Torvet 4, 9800 Hjørring
Medvirkende
Birgitte Hansen
Pris
Entré inkl. kaffe kr. 35,00
Mandagsmøde - Sct. Catharinæ Sogn

"125 år med Højskolesangbogen"
v/ tidl. højskoleforstander Birgitte Hansen

Højskolesangbogen er et stykke kulturhistorie, som rummer en masse fællesgods i form af digte og melodier. Tænk blot på ”Danmark nu blunder den lyse nat” af Thøger Larsen og Oluf Ring eller "Lyse nætter" af Alberte Winding og Eske Bentzon.
Coronatiden har lært os, at fællessang skaber sammenhold og glæde. Den første udgave af højskolesangbogen udkom i 1894. Vi har i Danmarkshistorien oplevet store omvæltninger i højskolesangbogens 125årige historie. Højskolesangene skærper vores opmærksomhed omkring disse begivenheder.
En hyggelig eftermiddag med fællessang og fortælling vil forme sig som en musikalsk tidsrejse, med vekslen mellem at jeg fortæller om udvalgte sange (om digteren - om komponisten - om baggrund for sangen) og vi synger sangene som fællessange. Programmet varer ca. 2 x 45 min.

Birgitte Hansen.

Jeg hedder Birgitte Hansen og bor dels i Vestjylland og dels i København.
Gennem mange år har jeg siddet ved klaveret og formidlet højskolesangen i ord og toner.
Min baggrund er den, at jeg har været højskolelærer på Grundtvigs Højskole, Gerlev Idrætshøjskole og Ryslinge Højskole og var i femten år forstander for Skælskør Folkehøjskole, hvor jeg etablerede en stærk musiktradition med bl.a. kammermusik-kurser med internationale instruktører og kor-kurser i tæt samarbejde med dirigent og komponist Michael Bojesen.